Om oss

LEs mer om vår historie her

Dette er Vannfast AS

Vannfast AS ble etablert i 2020 som et rådgivnings- og konsulentselskap først og fremst for å assistere eksisterende og nystartede leverandører av utstyr og tjenester til havbruks- og akvakulturnæringen. Men også å yte tjenester for organisasjoner, myndigheter og forsikringsselskap innen dette fagfeltet. Spesialkompetansen ligger innen strategiarbeid, markedsanalyser, markedsføring og salg, praktisk forretningsdrift, eksportarbeid, produktutvikling, prosjektledelse og organisasjonsbygging. Vi holder også foredrag globalt innen våre fagfelt på ulike konferanser, samt for bedrifter, organisasjoner, næringsklynger og myndigheter.

Vannfast AS holder til i Rogaland, eies og drives av Trond Severinsen. Han startet sin livslange karriere innen akvakulturteknologi som «budgutt» i Sea Farm Trading AS i Bergen våren 1984, «and the rest is history» som det sies. 

Dette var en av Norges første leverandører av utstyr til både til settefisk- og sjøanlegg, og var en del av Sea Farm AS (senere Stolt Sea Farm, Marine Harvest osv.). 

Det ble starten på en fantastisk reise og allsidig karriere som blant annet førte han til Canada i 1987 for å etablere Sea Farm Trading Inc. I løpet av sine 16 år i Canada startet han senere sitt eget utstyrsfirma som på 90-tallet ble etter hvert en del av fôringsanlegg spesialisten Akva AS på Bryne. I de påfølgende 25 årene i selskapet, hvorav de siste 17 i konsernledelsen, var han med på å bygge opp det vi i dag kjenner som AKVA group. Verdens største og ledende teknologi- og serviceaktør innen havbruk og akvakulturnæringen.

Men sommeren 2019, etter 35 år i næringen, var tiden inne for å gjøre noe nytt og spennende. Da ble guttedrømmen om jordomseiling en realitet, helt til Corona pandemien stoppet ferden våren 2020 og Vannfast AS ble etablert hjemme i Norge!

Med havet som lidenskap, yrke og hobby

“20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So, throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.» – Mark Twain

Med en slekt full av sjøfolk og fiskere, og en oppvekst på Vestlandet med båtliv, sportsfiske, dykking og friluftsliv, så var det ikke så rart at Severinsen endte opp i et yrke innen havbruk og akvakultur. Med havet, og ikke minst livet i havet, som lidenskap, så ble han fort skipper på egen skute, og har etter hvert krysset både Stillehavet og Atlanterhavet i seilbåt. Guttedrømmen om jordomseiling ble realisert sommeren 2019 da han takket for seg etter 25 flotte og lærerike år i AKVA group for å seile av gårde med familie og venner. Men som for de fleste, så snudde Coronakrisen opp ned på mange planer, og turen måtte settes på vent våren 2020 og båten lagret på land på Curacao. Kort tid etter og tilbake i Norge, ble Vannfast AS etablert!

Og det er akkurat lidenskapen for havet, livet i havet og miljøet rundt oss som også ligger bak drivkraften i Vannfast AS!

Havbruk er en av verdens mest effektive og bærekraftige måter å produsere sunn og god mat på, og vi har all grunn til å være stolt av vårt bidrag til den videre utviklingen av denne næringen! 

 

Kontakt oss for vannfaste rådgivnings- og konsulenttjenester innen havbruks- og akvakulturteknologi!